Nelson nieuwe vertegenwoordiger VN-milieuvergadering
29 Apr 2020, 19:36
foto
Ambassadeur Reggy Nelson. (Archieffoto/NII)


Surinames ambassadeur in Frankrijk, Reggy Nelson, is aangewezen om de opengevallen plaats als lid van het Bureau voor UNEA-5, in te vullen. De positie kwam vrij na het overlijden van Winston Lackin, die in maart vorig jaar als lid was toegelaten. Na zijn overlijden is Suriname in de gelegenheid gesteld om voor de resterende zittingsperiode een vervanger aan te wijzen.

Lackin was voorgedragen tijdens de in Nairobi, Kenya, gehouden vierde milieuvergadering van de Verenigde Naties (UNEA-4) met het thema ‘Innovatieve oplossingen voor milieu-uitdagingen en duurzame consumptie en productie.’
Nelson heeft langer dan tien jaren gewerkt voor een internationale milieuorganisatie en heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het Centraal Suriname Natuurreservaat en de Suriname Conservation Foundation. Hij was vaker betrokken bij besluitvormingsprocessen over klimaatverandering.

Samen met Costa Rica’s minister van Milieu en Energie, Carlos Manuel Rodriguez Enchandi, maakt Nelson deel uit van het UNEA-5 Bureau. Het tweetal vertegenwoordigt de groep van Latijns-Amerika en Caribische landen (GRULAC). Zij zullen verder inzetten om de milieu uitdagingen waarmee de GRULAC-lidstaten kampen, op de agenda van UNEA-5 in februari 2021 te plaatsen.

Nelson heeft als vicepresident van het UNEA-5 Bureau, ondersteund door Ivette Patterzon, en Meredith Henry-Cumberbatch, beiden juridisch- en beleidsadviseurs op het Kabinet van de President – Coördinatie Milieu, op 1 april 2020 online geparticipeerd in de 4de reguliere vergadering van dit Bureau. De rode draad van deze vergadering was de COVID-19 pandemie en de effecten die dit heeft op het milieu in het algemeen, inclusief de milieu agenda wereldwijd.

De Costa Ricaanse minister van Milieu en Energie heeft in zijn toespraak de felicitaties overgebracht aan de regering van Suriname en het Surinaams volk naar aanleiding van de goedkeuring van de Milieu Raamwet door de Nationale Assemblee op 26 maart 2020. Hij memoreerde de inzet van Winston Lackin voor het behalen van deze mijlpaal, meldt het Kabinet van de President, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties