Epidemiologisch team MZ doet situatieschets in Oost Suriname
25 Apr 2020, 07:48
foto
Het epidemiologische team van de Medische zendig staat op het punt te vertrekken naar Oost Suriname voor het maken van een situatieschets. (Foto: MZ)


Een epidemiologisch team van de Medische Zending (MZ) is gisteren vertrokken naar het Lawagebied, voor het maken van een situatieanalyse van Goninikrikimofo en omliggende kampen. Gedurende drie dagen zullen mogelijke contacten in Suriname van de positieve coronagevallen in Frans-Guyana, in kaart worden gebracht.

Dit gebeurt na overleg met het ministerie van Volksgezondheid en in samenwerking met enkele partners. Het team bestaat uit een epidemioloog, infectioloog, twee artsen van het Coördinatie Centrum en het gezondheidsteam van polikliniek Stoelmanseiland. Eenieder van Goninikrikimofo zal gescreend en getest worden.

De samples worden meteen naar Paramaribo overgebracht voor onderzoek. In de omliggende kampen zal er nagegaan worden welke mensen symptomen vertonen en deze zullen meteen getest worden. Tegelijkertijd zal een gezondheidsteam van Frans-Guyana, die aan de Franse kant zal opereren, ook aan het werk zijn.

De MZ vindt het van belang om een beeld te krijgen van de situatie, zodat het ministerie van Volksgezondheid voldoende informatie krijgt om verdere stappen te ondernemen. De instelling doet in een persbericht een oproep aan de gemeenschap van beide kanten van de rivier, om zoveel als mogelijk in de dorpen en kampen te blijven.
Advertenties