Breaking: VSB en ASFA sluiten morgen bedrijven
24 Mar 2020, 15:39
foto


Bedrijven zullen morgen hun deuren sluiten om de actie van de banken te ondersteunen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben dit besluit genomen. 

De VSB en ASFA hebben eerder al kenbaar gemaakt dat ze Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren veel rechtsonzekerheid en willekeur met zich meebrengt. Net als de Surinaamse Bankiersvereniging is de president gevraagd om de wet niet af te kondigen. Terwijl er gesproken werd, had president Desi Bouterse zijn handtekening al onder de wet gezet. De wet is vandaag in werking getreden. 

Starnieuws verneemt dat de VSB en ASFA een dag nodig hebben om de gang naar de groene tafel voor te bereiden. Daarom sluiten ze hun bedrijven. Het bedrijfsleven vindt dat een duidelijk signaal belangrijker is in dit stadium. Daarom gaan de deuren van de bedrijven dicht. 

De bankstaking is op advies van de Surinaamse Bankiersvereniging. Nagenoeg alle banken doen mee aan deze actie. Salarissen zullen wel worden verwerkt. Ook de ATM's zijn voorlopig nog open. 
Advertenties