Van der San: Benoemingsproces Zunder gaat gewoon door
15 Feb 2020, 15:32
foto
Eugène van der San, directeur Kabinet van de President.


De directeur van het kabinet van de president, Eugène van der San, zegt aan Starnieuws dat hij geen opdracht heeft gekregen van president Desi Bouterse om het benoemingsproces van Armand Zunder tot governor van Centrale Bank van Suriname (CBvS) te stoppen. Hij is normaal bezig ermee en het antecedentenonderzoek vindt gewoon plaats. 

Starnieuws heeft eerder gemeld dat de voorgenomen benoeming van Zunder is afgeblazen. Dit bericht is gebaseerd op mededelingen die gedaan zijn aan diverse betrokkenen uit financiële sector dat afgezien is van de benoeming van de vakbondsleider. Zunder is formeel ook niet op de hoogte gesteld door de president of diens kabinet dat afgezien is van de voordracht. 

Van der San vindt het erg dat mensen beklad worden in de media, terwijl het antecedentenonderzoek nog plaatsvindt. Hij vindt dit geen goede gang van zaken. De directeur van het kabinet zegt dat zolang hij geen opdracht krijgt van de president om te stoppen, hij door zal gaan met de opdracht. Hij kan niet vanuit de media vernemen dat dingen niet doorgaan. Van der San zegt te werken met formele berichten. "Als iets niet doorgaat, moet dat formeel worden gemeld," benadrukt Van der San. 
Advertenties