Roy Ristie Goodwill Ambassadeur Kinderboekenfestival 
06 Feb 2020, 06:38
foto


Roy Ristie is benoemd tot Goodwill Ambassadeur van  het Kinderboekenfestival (KBF). Hij heeft zich belangeloos ingezet om het educatieve werk van de stichting in Nederland te promoten. Hij  zal in deze functie de activiteiten zoveel mogelijk blijven ondersteunen. Het bijbehorend certificaat, het protocol en een kinderboek over het milieu, Tranen van moeder aarde, dat in 2012 door Stichting Kinderboekenfestival werd uitgegeven,  heeft hij aangeboden gekregen. 

Met deze benoeming wordt Ristie geacht een bijdrage te leveren aan het uitdragen van het Kinderboeken Festival, dat in december 2002 is opgericht om het leesgedrag onder kinderen van Suriname te bevorderen. Hiertoe worden er door het jaar heen verschillende educatieve en creatieve activiteiten door de stichting ontplooid.

Ristie werd bij zijn installatie geroemd door secretaris Agnes Ritfeld van de stichting Kinderboekenfestival. Zij memoreerde dat het KBF zeer content was met eerdere spontane bijdragen van Ristie om de doelstelling van de organisatie uit te dragen. Ze noemde de filmserie Trots op ons bos, die vorig jaar via diverse televisiestations in Suriname werd uitgezonden. 

“Dit educatieve kinderprogramma werd tot onze grote vreugde met medewerking van de heer Roy Ristie van Brasa televisie in de maanden juni en juli 2019 ook in Nederland vertoond, waardoor de diaspora gemeenschap meer kennis heeft kunnen opdoen over onze bossen”, zei Ritfeld. 

Ristie zei dat hij zich vereerd voelt met het vertrouwen dat de stichting in hem heeft gesteld om deze verantwoordelijke functie op zich te nemen. Hij benadrukte het belang dat kinderen lezen als een plezierige activiteit moeten gaan ervaren. “Lezen is meer weten!, benadrukte hij. Deze woorden sluiten “feilloos aan op de doelstelling van ‘Kinderboekenfestival’ als een feestelijke gebeurtenis rondom kinderboeken. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April