Geen gevreesd coronavirus (2019-nCoV) in AZP
05 Feb 2020, 19:20
foto
Uit betrouwbare bronnen is FPN te weten gekomen dat er een aan het Corona besmette persoon in Suriname is. De regering komt binnenkort uit met een verklaring. Dit bericht is intussen verwijderd.


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) stelt in een zojuist uitgegeven memo het personeel gerust. Twee patiënten waren op de Intensive Care Unit opgenomen vanwege een ernstige longontsteking. Eén van de patiënten is positief getest voor één van de klassieke coronavirussen. Dit is NIET hetzelfde virus als het nieuwe coronavirus (2019-nCoV). Indien er sprake is van het nieuwe coronavirus 2019-nCoV, zal dat ook zo vermeld worden. 
 
Een andere patiënt voldoet NIET aan de case definitie voor een mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus. Testresultaten wijzen uit dat deze patiënt besmet is met het Influenza B virus wat ook een ernstige longontsteking kan veroorzaken. Deze patiënt is hedenmiddag overleden. Geen van beide patenten is van Chinese komaf. 
 
"Ondanks deze negatieve testen op het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) dienen we alert te blijven. De directie doet dan ook een beroep op eenieder om de instructies strikt op te volgen."

Er zijn 7 typen coronavirussen bekend. 
De 4 klassieke coronavirussen zijn de zgn. verkoudheidsvirussen die – zoals de naam het zegt – meestal alleen een verkoudheid veroorzaken, maar bijv. bij onderliggende ziekten, ernstige longontstekingen kunnen geven. 
Naast deze 4 typen, kennen we SARS, MERS en het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) dat recent in China werd ontdekt. 



Faya Pepre Nieuws en Mijn Suriname hebben op Facebook als breaking news gebracht dat het beruchte virus nu ook in Suriname is. Intussen heeft Faya Pepre Nieuws dit fake bericht weggehaald. 
Volksgezondheid heeft via een video-boodschap gemeld dat er geen sprake van is dat het gevreesde virus zijn intrede heeft gedaan in Suriname. 
 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April