12 schoten gelost op auto ondernemer; moordaanslag mislukt
05 Feb 2020, 14:06
foto
Twaalf schoten zijn gelost op de auto van ondernemer Vishaal Ganesh, directeur en piloot bij United Aviation Services.


Vishaal Ganesh, directeur en piloot bij United Aviation Services, heeft dinsdagavond de schrik van zijn leven gekregen. Er zijn 12 schoten op zijn auto gelost die nog in de garage stond. Hij zat er net nog niet in omdat hij zijn telefoon was gaan halen. Hij is door het oog van de naald gekropen. 

 "Ik stond op het punt te vertrekken maar ik had plots door dat ik mijn telefoon niet bij me had," deelt Ganesh mee. "Toen ben ik weer naar binnen gelopen, naar me kamer om die te halen. Ik was misschien een minuutje, ik denk veertig seconden weg. De garagedeur stond wel al open, de poort ook. En toen zijn er schoten gelost, ongeveer 12 schoten," zegt de ondernemer in gesprek met Starnieuws. 



De politie is ondertussen al geweest. Ganesh laat de schade zien. De auto is minstens drie keer geraakt. Er zijn ook inslagen op de garagemuren, de trap, de glazen deur van de wasruimte en de muur van wasruimte. De beveiligingscamera's hebben de aanval vastgelegd. "Een donkerkleurig voertuig is langsgereden, teruggekomen en gestopt in de inrit," vertelt Ganesh. "Ze hebben een poosje gewacht en hebben toen schoten gelost op het voertuig waarmee ik zou vertrekken."

Ganesh heeft vaker bedreigingen gehad, deelt hij mee. "Meestal komt het via via, nooit rechtstreeks: luister noh, voorzichtig, je bent een beetje teveel in beeld. We hebben de politie daar ook van op de hoogte gesteld. Maar ik vermoed dat het uit de criminele wereld moet zijn. We hebben de politie vaker geassisteerd  bij drugszaken. Misschien heeft het daarmee te maken. Maar we hebben met niemand ruzie dat dit zou moeten gebeuren." 

"Dit is een ernstige zaak, ik weet niet waar ik me veilig zou moeten voelen, ze kunnen overal zijn," merkt Ganesh op. "Thuis voelde ik me veilig maar zelfs dat gaat niet meer." De politie en een onderzoeksteam zijn al langs geweest. Een onderdeel van de auto is meegenomen voor nader onderzoek. "Ze zijn nog bezig, ik verwacht dat ze elk moment terugkeren om het onderzoek af te ronden."


Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March