Veel mensen op de been voor steun DSB-directeur
02 Feb 2020, 09:33
foto
Personeel, gepensioneerden en cliënten van De Surinaamsche Bank voor het hoofdgebouw. De rvc is in vergadering. (Foto's: Ranu Abhelakh)


Personeel, gepensioneerden en klanten van De Surinaamsche Bank (DSB) hebben vanmorgen post gevat bij het hoofdgebouw aan de Henck Arronstraat. Ook politici en andere belangstellenden waren aanwezig. Daar is de raad van commissarissen (rvc) in vergadering bijeen. Het personeel en publiek wil met de aanwezigheid een signaal geven. De mensen staan achter algemeen directeur Steven Coutinho. Hij heeft het publiek toegesproken. 

'Handen af van Steven' staat op verschillende borden. Hoewel op de agenda van de rvc niet staat dat er maatregelen tegen Coutinho zullen worden getroffen, is ervoor gekozen om een sterk signaal te geven. Robby Berenstein, voorzitter van de vakbond bij DSB, heeft aan Starnieuws gezegd dat het zekere voor het onzekere wordt genomen. 

Er zou druk zijn uitgeoefend op de rvc om Coutinho te ontheffen omdat hij in heftige bewoordingen via Radio ABC gesteld heeft dat het geld van het volk geroofd is. US$ 100 miljoen van de kasreserve die ondergebracht was bij de Centrale Bank van Suriname is gebruikt. Hierover is er landelijke verontwaardiging. Coutinho zei dat er geen druk is gelegd op de rvc om hem te ontheffen. De rvc staat achter de directeur. 
Advertenties

Saturday 04 December
Friday 03 December
Thursday 02 December