SCUA advies: Vermijd reizen Suriname-China 
31 Jan 2020, 11:48
foto


De overkoepelde Chinese associatie, Suriname Chinese United Association (SCUA) beveelt overzeese Chinezen/burgers  aan om de komende periode reizen tussen Suriname en China te vermijden. Dit ter voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus. De SCUA adviseert ook om contact te vermijden met personen die recentelijk uit China zijn afgereisd, vooral uit de besmette reisgebieden.

In het SCUA-bericht - gepubliceerd in de Surinaamse Chinese media - richt de organisatie zich ook tot reizigers die uit China komen. Hen wordt aangeraden om zich veertien dagen te isoleren en te letten op hun binnenhuislucht circulatie (goede ventilatie) en om regelmatig de handen te wassen. Deze personen moeten zoveel mogelijk openbare plekken met veel mensen vermijden. Aan passagiers wordt gevraagd om eerlijk aan te geven of zij symptomen zoals hoest of koorts hebben en hiertegen medicijnen gebruiken. De SCUA doet een beroep op ze om volledig mee te werken met luchthaven autoriteiten en de gevraagde inspecties.

Evenals de SCUA doet ook de Chinese ambassade in Paramaribo via haar website en de Chinese media een beroep op reizigers die uit de besmette gebieden komen om zich te isoleren; ook van hun personeel. En om zich zo min mogelijk te begeven in openbare plekken en geen deelname aan (publieke) activiteiten. Aan de burgers wordt gevraagd de formele berichten te volgen en niet in te gaan op geruchten. Beide organisaties geven ook verschillende tips en adviezen mee hoe te handelen ingeval van eventuele symptomen, zoals koorts en hoest. 

Het personenverkeer tussen Suriname en China verloopt in de meeste gevallen via Nederland. Intussen heeft nu ook luchtvaartmaatschappij KLM bekendgemaakt dat zij na dit weekend tot 9 februari ook de vluchten naar Beijing en Shanghai opschort. De vluchten vertrekkende vanaf Amsterdam op zondag 2 februari staan vooralsnog gepland om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Beijing en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen.

Ingeval van medische hulp; wie symptomen ervaart of in contact is gekomen met personen die symptomen tonen moeten personen geen risico’s nemen en direct bellen naar de Chinese ambassade op 08605165/ 08515385 of naar de SCUA noodnummers: 473560, 472878, 472068 en 08565938. 
Advertenties