Coca-Cola Christmas Caravan levert recordopbrengst op
28 Dec, 04:44
foto
De Coca-Cola Christmas Caravan op het Oud Vlaggenplein te Paramaribo (Foto's: Fernandes Bottling Company)


De laatst gehouden Coca-Cola Christmas Caravan heeft een recordopbrengst opgeleverd. Er is SRD 90.000 gedoneerd voor Stichting kindertehuis Odo Niti in Para, Huize Albertine (Paramaribo) en Down Syndrome Support School (Nickerie). Duizenden bezoekers hebben afgelopen weekend op het voormalig Vlaggenplein ervaren dat ondanks onderlinge verschillen en misschien zelfs conflicten, de dingen die ons bij elkaar brengen toch sterker zijn dan de dingen die ons van elkaar scheiden, zegt de Fernandes Bottling Company in een persbericht.

De participatie aan verschillende spelletjes en het maken van foto’s met de Coca-Cola Santa hebben geresulteerd in een nieuwe recordopbrengst van ruim SRD 44.000. De directie van Fernandes Bottling Company heeft ook dit jaar besloten de ingezamelde gelden van het event te verdubbelen, waardoor het totaalbedrag dat gedoneerd wordt, is uitgekomen op SRD90.000. Hiervan is SRD 20.000 bestemd voor kindertehuis Odo Niti, SRD 50.000 voor Huize Albertine en SRD 20.000 voor de Down Syndrome Support School.

De Coca-Cola Christmas Caravan reed vanaf 5 december met verlichte Coca-Cola trucks door de straten van Paramaribo, Wanica, Saramacca, Albina, Moengo, Commewijne en Nickerie. Op 14 december werd de eerste Happiness Stop gehouden in Nieuw Nickerie. Tijdens de Happiness Stop konden bezoekers in ruil voor hun gift meedoen aan verschillende spelletjes. De grootste attractie tijdens de Happiness Stop was het maken van een foto met de Coca-Cola Santa.

Stichting Down Support Nickerie zal met de donatie een renovatie voltooien. Deze stichting zet zich in om onderwijs voor kinderen en volwassenen met het Syndroom van Down mogelijk te maken. Op 20, 21 en 22 december vond de tweede Hapinness Stop plaats op het Oud Vlaggenplein in Paramaribo. Naast de spelletjes kon het publiek in Paramaribo ook genieten van entertainment zoals de zangers van het afgelopen Youth Voice contest, Enver, Danitsha Sahadewsing en Emanuel Pinas.

Door de massale participatie van het afgelopen weekend kan de verbouwing bij kindertehuis Odo Niti worden afgerond. Het kindertehuis was genoodzaakt de verbouwing stop te zetten door het ontbreken van fondsen. Er zal worden geïnvesteerd in o.a. verf, toiletpotten, en diverse bouwmaterialen. Ook verschillende ruimtes van Huize Albertine zijn toe aan verbouwing en reparatie. Verder zijn de attributen waarmee in de keuken gewerkt wordt, voor een belangrijk deel aan vervanging toe. Met deze opbrengsten zal onder andere nieuwe industriële keukenapparatuur worden aangeschaft, staat in het persbericht.

Tuesday 26 May
Monday 25 May
Sunday 24 May