Startsein aanleg hoofdwaterbuizen Gangaram Pandayweg
14 Dec, 06:37
foto
SWM-directeur Marlon Oosterling en Staatsolie topman Rudolf Elias verrichten de ceremoniële handelingen. (Foto: Staatsolie)


De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en Staatsolie hebben het startsein gegeven voor de aanleg van hoofdbuizen aan de Gangaram Pandayweg in Saramacca. Het gaat om de aanleg van 25.5 kilometer hoofdleiding. SWM-directeur Marlon Oosterling deelde mee dat hij het project binnen drie maanden tijd zal uitvoeren. Hij pleegde samen met Staatsolie-directeur Rudolf Elias de ceremoniële handelingen. 

Staatsolie zegt in de drinkwatervoorziening van tachtig huishoudens in de Gangaram Pandayweg te investeren. Na voltooiing van de aanleg van de hoofdleiding, zullen de huishoudens van de Gangaram Pandayweg op het waterleidingnet van SWM aangesloten kunnen worden. Met dit project draagt Staatsolie ertoe bij dat de bewoners toegang krijgen tot veilig en schoon drinkwater. In de huidige situatie zijn zij aangewezen op regen- en/of putwater of waterdistributie door SWM. 

Staatsolie bestond vrijdag 39 jaar en heeft het 40-jarig jubileum ingeluid. Met de financiering van het waterleidingproject geeft Staatsolie terug aan de gemeenschap van Saramacca, in het bijzonder de bewoners van de Gangaram Pandayweg. De ondersteuning past ook in het beleid van Staatsolie om meer te investeren in gemeenschappen waar hij bedrijfsactiviteiten heeft. Staatsolies olievelden liggen in het district Saramacca en een groot deel van de productieactiviteiten vinden vanaf de start van Staatsolie plaats in het gebied waarvan de Gangaram Pandayweg de toegangsweg is. 

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May