Nelson overhandigt geloofsbrieven aan koningin Elizabeth II
23 Nov 2019, 08:35
foto
Koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië neemt de geloofsbrieven van ambassadeur Reggy Nelson in ontvangst. (Foto: Buza/NII)


Reggy Nelson, Surinames ambassadeur in Frankrijk, heeft formeel zijn geloofsbrieven aangeboden aan koningin Elizabeth II in London, Engeland. Tijdens de ceremonie in Buckingham Palace, heeft de vorstin blijk gegeven geïnformeerd te zijn over Suriname en de loopbaan van ambassadeur Nelson, zegt Buitenlandse Zaken in een persbericht. 

Nelson had op 5 juli 2019 reeds zijn kopie geloofsbrieven aangeboden aan de Vice Marshal, van het Diplomatiek Korps en mocht vanaf dat moment zijn werkzaamheden als niet-residerend ambassadeur in Engeland aanvangen. Eveneens is hij lid van het diplomatieke korps in Engeland, geheten de 'Court of St. James’s'.

Tijdens het persoonlijke onderhoud sprak de koningin haar waardering uit voor de inspanningen van Suriname op het gebied van milieu en vindt de aanplant van mangroves zeer goed. De informatie over het overlijden van de ambassadeur belast met milieu aangelegenheden, Winston Lackin, vond zij triest. De koningin sprak verder de hoop uit dat het streven van ambassadeur Nelson om de bilaterale betrekkingen met de UK te versterken met een grotere rol voor de private sector, een succes wordt, laat Buitenlandse Zaken weten via het Nationaal Informatie Instituut. 

Nelson heeft gebruik gemaakt van zijn aanwezigheid in London om met de top van enkele investeringsorganisaties en bedrijven, besprekingen te voeren. De Honorair Consul van Suriname in Engeland, Amwed Jethu, heeft een grote bijdrage geleverd tijdens deze gesprekken.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May