Weggedeelte Nieuw Jacob Kondre 'afgebrand'
07 Nov, 22:50
foto
Het ingezakte weggedeelte van de weg naar Nieuw Jacob Kondre. (Foto: NII)


Iamgold heeft een voorlopige 'weg' aangelegd voor de omwonenden van Nieuw Jacob Kondre, nadat een gedeelte van de weg 'in brand zou zijn gevlogen.' Brandweervoorlichter Olton Pinas laat optekenen dat het gaat om houtblokken die dwars over de weg waren geplaatst voor verhoging. De houtblokken waren vervolgens met een laag lateriet afgedekt.

Pinas zegt dat er in de omgeving een grasbrand woedde en dat het vuur om zich heen heeft gegrepen. Dus ook de houtblokken stonden op gegeven moment in brand, waardoor de weg is ingezakt. De Brandweervoorlichter zegt dat de melding via de politie van Brownsberg binnenkwam dat er ongeveer 25 km verwijderd van Atjoni brand was op de openbare weg.

Via het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt de brandweer dat het hulp kreeg van Iamgold dat een graafmachine beschikbaar stelde. De brandende houtblokken werden met de machine uit elkaar gehaald en kon het vuur beter worden geblust. Een ondernemer kwam met een motorspuit waarmee water uit de nabijgelegen kreek is gepompt. De weg is na de brand onbegaanbaar, maar automobilisten kunnen gebruik maken van de voorlopige 'weg' die Iamgold heeft gemaakt.