100 jaar SVB in beeld via foto-expo
19 Oct, 07:19
foto
Enkele van de foto’s die tentoon worden gesteld tijdens de foto-expo in verband met 100 jaar SVB.


De foto-expo van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) met het oog op zijn 100-jarig bestaan volgend jaar, is vrijdagavond geopend in het nieuwe gedeelte van het Franklin Essedstadion.  De foto expo doet de glorietijden van de jaren 60 en eind 70 van de vorige eeuw voor een moment herleven.

De opzet van de expositie is om in een periode van één jaar te groeien qua beeldmateriaal. Het streven is erop gericht om op 1 oktober 2020, bij een eeuw SVB, elk jaar uit de geschiedenis met één of meer foto’s van teams, spelers of een memorabele feit te kunnen herinneren, laat SVB-voorzitter John Krishnadath optekenen bij de opening. Het publiek mag nog foto's aanleveren. De oudste foto dateert van 1923. Merkwaardig is dat haast geen enkele foto onderschriften heeft. De namen van de grote collectoren zoals wijlen André Kamperveen en Bertus Peiter stonden er wel op. Volgens Krishnadath is het ook belangrijk om de informatie die bij de foto hoort, te vermelden.

Naast de collecties van Kamperveen en Peiter, zijn ook foto's aangeleverd door Guno Castelen, Cor Eendragt, Ro Phoelsingh, Luna Thakoerdin, Cyrill Avens, de SVB, Dagblad Suriname en van personen die van het initiatief hoorden en enkele 'bronloze' beelden via whatsapp opstuurden. De SVB hoopt nog meer foto's te krijgen, waardoor de tentoonstelling compleet zal zijn. 

De SVB heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de huidige heren seniorenselectie in de spotlight te plaatsen. Een 'meet en greet' alsook een fotoshoot met de jongens behoorde ook tot een van de activiteiten voor de avond.  Verder kregen de gasten een rondleiding in het nieuwe gedeelte van de het Franklin Essed stadion. 

De expo duurt tot 22 oktober en is gratis toegankelijk voor het publiek van 18.00 tot 21.00 uur. 

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May