Politie wordt zichtbaarder in de binnenstad
19 Oct, 11:31
foto
Minister Stuart Getrouw heeft voor de Surinaamse Volkskredietbank een politie-unit in gebruik genomen. (Foto: Juspol/NII)


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (JusPol) heeft vrijdag voor de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant, een unit van de politie in gebruik genomen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust als ook de criminaliteitsbeheersing plaats”, zei Getrouw bij de ingebruikname van de post.

Getrouw gaf aan dat er vanuit deze eenheid ook gezorgd zal worden voor ordehandhaving van het verkeer. Hij bedankte de Volkskredietbank voor de ondersteuning en de goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. "De unit is een handreiking naar de samenleving toe voor een goede en betere dienstverlening van de politie.”

Korpschef Roberto Prade gaf aan dat het de bedoeling is dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale markt. “We hebben vaker van mensen vernomen dat het lijkt alsof de politie die in de markt is gehuisvest, daar zit te schuilen. Nu is de politie zichtbaar.” Prade gaf aan dat het project geëvalueerd en eventueel aangescherpt zal worden. De politiepost in de Centrale Markt blijft gehandhaafd, meldt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May