Wie is deze LR Group?
15 Oct, 04:40
foto


Suriname heeft blijkbaar weer een corrupte deal gesloten. Eentje die bijna unaniem wordt gehekeld met uitzondering van de regering Bouterse/Adhin zelf. LR Group (LRG) geeft weinig weg over zichzelf. Haar website bestaat hoofdzakelijk uit propaganda en reclame. Projecten zonder naam en locaties. LRG doet de meeste van haar zaken in de laagst ontwikkelde en meest corrupte landen in de wereld. Dit kun je zien op hun website en de landen natrekken op de World Corruption Index. Suriname past hier blijkbaar goed in.

Het moet ook worden gezegd dat LRG niet meedoet aan openbare aanbestedingen. Alle deals worden volledig door politieke/diplomatieke manoeuvres gemaakt. LRG is namelijk een van de bedrijven die vaak worden meegenomen in Israëlische zakendelegaties en wordt gezien als een verlengstuk van het Israëlische Buitenlands beleid. LR Group is opgericht door drie Israëlische gevechtspiloten. Heeft geen echte kantoor (een lege loods in Israël) en gebruikt overheidskantoren voor afspraken en de meeste werknemers zijn contractanten. Het is onbekend of er 566 of 2000 mensen werken voor LRG. 

In een groot gemeten corruptieschandaal in Papua Nieuw Gunea (PNG) had de overheid daar ineens een van de grootste staatsbedrijven verkocht (afgegeven) aan LR Group. Het staats energie bedrijf 'PNG Power'. LRG had hier een onderhandse gunning gehad om twee generatoren te leveren en later kwam naar boven dat ze 50% aandelen heeft gekregen in het staatsbedrijf. De generatoren zijn nooit geleverd naar specificaties.LR Group in Afrika. 80% van haar activiteiten.

Ook drie andere projecten in Honduras zijn met corruptie, aantijgingen en wissers afgerond. LRG heeft tot op vandaag geen gedegen portfolio in energie of landbouw. En poogt nu een contract in PNG te krijgen om een hydro dam te bouwen waar de inheemsen op tegen zijn. In Israël hebben ze nog geen KW opgewekt, geen tomaat geoogst en geen koe gemolken.  LRG werkt namelijk met subcontractors en dochterbedrijven. Het verkoopt/verhuurt zijn licenties en rechten. Onder andere... 

1 januari dit jaar is een internationaal crimineel onderzoek begonnen naar LRG en haar oprichters/eigenaren, Ami Lustig en Roee Ben-Yami. Een dochteronderneming, Cellcom Liberia, heeft hackers ingehuurd om een concurrent (Lonestar telecom) aan te vallen. De hacker, Daniel Kaye, een andere Israëliër, zit nu gevangen in Duitsland en heeft volmondig bekend dat de opdracht was geven door LRG.

Na de brutale burgeroorlog van Angola zagen de drie gevechtspiloten kans om rijk te worden in dit arm Afrikaans land. LRG heeft namelijk maar één succes-sector in haar bijna 40 jaar bestaan. Wapenhandel. En dit komt niet voor op haar website. LRG heeft, als tussenpersoon en rechtstreeks, voor vele honderden miljoenen wapens verkocht aan krijgsheren en dictators over heel Afrika. LRG heeft onder andere wapentuig geleverd voor de brutale oorlogen van president Jose Eduardo dos Santos van Angola. Zonder Israëlische wapens zou hij niet 38 jaar lang zijn volk kunnen afslachten. 
Hij en bijna al zijn kinderen worden beschuldigd van miljardenroof en vele mensenrechtenschendingen. Sommigen zijn gearresteerd. Een citaat van dos Santos is trots op de website van LRG.

LRG heeft voor geen honderduizend US-dollar ontwikkelingshulp projecten gestart als reclame folder. Oogmissies, water zuivering, landbouw. Allemaal in (ex)oorlogs-gebieden. Bijna allemaal waren eenmalig en zijn mislukt. Allemaal bevinden zich in oorlog/conflict gebieden waar ze moeilijk kunnen worden nagetrokken. Ze worden nog continue gebruikt als promotie materiaal.

LRG-eigenaren hebben een geschatte waarde van 3 á 4 miljard US-dollar. Hoofdzakelijk uit/door wapenhandel. LRG verhandelt wapens tot vandaag. LRG zelf heeft bijna geen waarde. Het is een lege NV welke wordt gebruikt om licenties, rechten, connecties en contracten door te verkopen en te verhuren. Ook levert het cyberdiensten (bemiddeling) aan overheden en bedrijven die een (politieke) concurrent willen uitschakelen. Het bemoeit rechtstreeks in lokale politiek om zo de meest corrupte regeringen aan de macht te helpen. Zoals is bewezen in Angola, Honduras en Papua Nieuw Guinea.

Suriname is een Orginization of Islamic Cooperation lid-land en is daarom wettelijk pro-Palestina. Israël occupeert het grootste deel van Palestina en onderdrukt de inheemse bevolking. In 2017 heeft een Verenigde Naties rapport uitgewezen dat Israël een apartheid staat is. In sommige gevallen erger dan het in Zuid Afrika was. De LRG doet zaken met en investeert in bedrijven die Palestijnse mensenrechten schenden. Bedrijven die landbouw doen op gestolen grond, met gestolen water, en gebruik makende van slavenarbeid. 

Het is de missie van Israël om zoveel als mogelijk arme landen om te kopen om later voor Israël te stemmen bij de verenigde naties. LRG samen met een tiental andere bedrijven moeten hiervoor "invloed scheppen" door kritische sectoren in die landen toe te eigenen.

Laten de LR Group en de regering Bouterse/Adhin zich maar verantwoorden over bovengenoemde feiten. En wat de werkelijke motivaties zijn voor de intrede van de LRG in Suriname. 

Ik kijk uit naar een citaat van vicepresident Adhin op de website van deze bewezen wapenhandelaar.

Anwar Alibux
Voorzitter
Al-Khemia Foundation

Bronnen: 
HAARETZ, grootste media van Israël
PNGBLOGS, journalisten collectief van Papua Nieuw Guinea 
IE.com, nieuws site Honduras (Spaanstalig)
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/03/16/is-israel-an-apartheid-state-this-u-n-report-says-yes/
https://waronwant.org/israeli-apartheid-factsheet
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May