Inhaalramp op Indira Gandhiweg
23 Sep, 10:35
foto


Een structureel inhaalverbod in het weekend tijdens de grote schoolvakantie op de Indira Gandhiweg van de luchthaven Zanderij naar de stad! Is dat de oplossing tegen het absurde rijgedrag van alle inhalende, levensgevaarlijke automobilisten?

Oké, er staat sinds Zanderij een lange file naar de stad op deze drukke zondagavond. Veel mensen sluiten hun weekendje binnenland, Cola Kreek, Manja Boom Drie Kroko af en scheuren naar huis. Sommige automobilisten nemen het niet zo nauw met de verkeersregels en halen rechts en links met grote snelheid in. Met groot gevaar voor hen, maar erger nog van dat van de medeweggebruiker komende van de andere richting! Er ontstaan gevaarlijke situaties. Uren duurt deze rit. Met verbazing aanschouw je dit schouwspel. Vaak gaat het nog net goed. Soms parkeert iemand zijn auto tegen een niet meegevende lantaarnpaal.

Waar blijft de politie die deze wegpiraten van de weg plukt en bekeurt? Maar dat gebeurt toch. Gelukkig! Motoragenten patrouilleren langs de route en treden hard op. Een voor een worden de roekeloze inhalende automobilisten van de weg geplukt. Ze krijgen fikse boete. Chapeau voor de politie!

De Nationale Assemblee mag nadenken om van deze dodemansweg een veilige weg te maken. Te beginnen met een algeheel inhaalverbod tijdens de grote vakantie op de Indira Ghandiweg, de weg Zanderij naar Paramaribo, desnoods alleen in het weekend. Al is het alleen al om de veiligheid van je medeweggebruiker voorop te  stellen.

Arjen Stikvoort