Humberto koerst noordwaarts, stormdreiging Bahama’s voorbij
14 Sep, 22:36
foto


De regering van de Bahama's heeft de stormwaarschuwingen voor de tropische storm Humberto ingetrokken, zegt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) in een verklaring uitgegeven om 17.00uur lokale tijd. Het centrum gaf aan dat ook alle kust waarschuwingen zijn komen te vervallen.

Humberto laat de noordwestelijke Bahama’s achter zich en koerst naar het noordwesten waar het morgen een scherpe bocht naar het noordoosten zal maken, verwacht het NHC. De voorspellers denken dat naar verwachting op zondagavond of maandag vroeg een orkaan wordt, maar het land zal niet worden bedreigd tegen de tijd dat het tot die sterkte wordt geïntensiveerd.

Meteorologen waarschuwen dat de storm later dit weekend en begin volgende week nog steeds gevaarlijke golven in de noordwestelijke Bahama's en langs de kusten van Florida, Georgia en South Carolina kan veroorzaken.

Om 17.00 uur de storm bevond zich ongeveer 113 kilometer ten noorden van Great Abaco Island. Humberto bewoog 11 km per uur noord-noordwest met maximale aanhoudende winden van 80 km per uur.