Status personeel zorghotel blijft onduidelijk
22 Aug, 12:43
foto
AWB-voorzitter Armand Zunder houdt de pers de stand van zaken voor over het personeel van het Zorghotel. (Foto: Raoul Lith)


Werknemers van het Zorghotel aangesloten bij de Algemene Werknemers Bond (AWB) hebben woensdag een sitdownactie gevoerd. Zij eisen duidelijkheid over hun positie. Van de directie willen ze garanties over hun werkplek. “De gemeenschap weet dat er een keer een veiling is geweest. De gemeenschap weet ook dat een rechter een paar weken geleden de veiling heeft terug gedraaid. Maar in dat hele spel van juristen hoor je niets over het personeel. Terwijl dat een heel groot probleem is.” zegt Armand Zunder, voorzitter van de AWB. Hij heeft tijdens de sitdownactie een persconferentie gehouden.

Zunder legt uit dat er een grote mate van onzekerheid heerste bij het personeel in het proces naar de veiling. De bond heeft Rajinder Thakoersing, directeur/eigenaar van het Zorghotel gefeliciteerd, heeft na het vonnis van de rechter. “Maar we hebben gelijk hierna gevraagd wat er met het personeel gaat gebeuren. Dit hebben we tot drie keren toe gedaan, en de laatste keer nog uitgebreider,” vertelt Zunder.

De bond wil van de directeur weten als het gerucht klopt dat het pand zal worden verkocht en daar een casino zal worden opgezet. “Nou het is zijn pand, zijn recht. Wij willen weten klopt het”. Zunder vindt dat als het inderdaad zo is er gesproken moet worden over de afvloeiing van het personeel met het sociaal plan. “Als het niet zo is, hoe zit het met de doorstart? Hoe gaan we verder met dit personeel? Dat antwoord is toen niet gekomen."

De bond heeft de directeur op de hoogte gesteld dat de leden afgelopen zaterdag bijeen zijn gekomen in vergadering. “Zelfs toen heeft hij niet gereageerd op de vragen aan hem gesteld”. Zunder zegt dat de volgende stap is om contact op te nemen met Sandhya Bajnath, general- manager van het Zorghotel. Via de general-manager doet de bond het verzoek antwoorden te krijgen op de vragen van het personeel. “Het personeel is gedemotiveerd, omdat er heel erg slecht wordt gecommuniceerd”. Zunder zegt dat er momenteel geen patiënten zijn in het zorghotel. Na de rechtszaak heeft het AZP langzaam zijn personeel dat bij het dialysecentrum was, teruggetrokken.

General-manager Sandhya Bajnath, was ter plekke bij het zorghotel maar kon de aanwezige pers niet te woord staan. “De general-manager gaat u nu niet kunnen spreken. U moet eerst afspraak maken bij de balie” was het antwoord van een secretaresse.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February