Patterson: Binnenkort akkoord over brug Suriname-Guyana
05 Aug, 08:33
foto
David Patterson, de Guyanese minister van Publieke Infrastructuur.


Een akkoord over de bouw van een brug die Suriname en Guyana verbindt, zou volgens de Guyanese minister van Publieke Infrastructuur, David Patterson, tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar moeten worden gesloten. De brug zal volgens de Guyanese bewindsman de laatste zijn die het mogelijk zou maken om rond het continent te rijden.

Patterson zei dat beide regeringen al een intentieverklaring hebben ondertekend en zich ertoe hebben verbonden aan het project te werken, en dat de gesprekken momenteel gericht zijn op de locatie van de voorgestelde brug. Er worden twee waarschijnlijke locaties bekeken, Moleson Creek en Orealla, meldt Kaieteur News.

"Dat is waar het probleem begint," zei de minister, "om een ​​locatie te hebben die voor ons beiden acceptabel zou zijn." Patterson zei dat hij en de meeste van zijn collega's graag zouden willen dat de brug in Orealla wordt gebouwd. Hij beweert dat het verbinding en ontwikkeling zou openen voor de inheemse gemeenschap, evenals voor heel Guyana.

"Dus het is in dat stadium waarin we proberen te beslissen waar we de gedetailleerde haalbaarheidsonderzoeken gaan doen." De minister zei dat de twee regeringen de kosten van de brug zouden moeten uitrekenen en hoe die zouden worden verdeeld. Patterson stelde dat een dergelijke poging een prioriteit is voor de Surinaamse regering, omdat veel Surinaamse producten op de Guyanese markt worden verkocht. En omdat Guyana op het punt staat te profiteren van olie-inkomsten, heeft Suriname vanaf volgend jaar een gevestigd belang om daarvan te profiteren, merkte Patterson op.

Over de veerboot, de Canawaima, zei de Guyanese bewindsman dat de Surinaamse regering onlangs de onderdelen heeft besteld die nodig zijn om de boot te repareren. Hij zei dat de regeling tussen de regeringen verplicht dat Guyana routinematige reparaties doet en dat Suriname de grote reparaties voor zijn rekening neemt. Patterson verwacht dat er volgende week een vergadering moet zijn om de status van die reparaties te bespreken. De Canawaima is sinds eind mei uit de vaart.