15 personeelsleden Isoper NV in staking
15 Jul, 07:53
foto
Vakbondsleider Armand Zunder


Vijftien personeelsleden van Isoper NV hebben besloten vanaf vandaag in staking te gaan. Dit besluit is genomen tijdens een vergadering van de Algemene Werknemers Bond in het gebouw van de Progressieve Werknemers Organisatie. Isoper verricht werkzaamheden als aannemer op het terrein van Staatsolie. 

Vakbondsvoorzitter Armand Zunder zegt aan Starnieuws dat de werkgever vanmorgen per brief op de hoogte is gesteld van de staking. Gekozen is om de directie schriftelijk mee te delen over de staking, dit gezien de attitude van de leiding tegenover de werknemers. 

De gronden van de staking zijn:
• Er dient geen onderscheid te worden gemaakt tussen de zes werknemers waarvoor een ontslagmelding is gedaan bij de Arbeidsinspectie en de overige negen werknemers die wel een ontslagbrief hebt gekregen, maar geen ontslag is aangevraagd. Geëist wordt dat alle werknemers onmiddellijk weer in dienst worden genomen. 
• De directie wordt gevraagd onmiddellijk te stoppen met de verdeel- en heersstrategieën die toegepast wordt onder de door ontslagen werknemers.
• Aan het gehele personeel dient de in het jaar 2017 toegezegde 25% loonsverhoging onmiddellijk te worden uitgekeerd.
Aan alle werknemers dient aan het einde van de maand juli 2019 het salaris en het vakantiegeld te worden uitbetaald. 
De achterstand in het vergoeden van de SCBA toelagen dient per direct te worden ingelopen.
De achterstanden in de afdrachten van de ingehouden secundaire voorzieningen dienen per direct te worden voldaan.

Alle vijftien ontslagen medewerkers gaan in staking totdat aan de eisen worden voldaan. Hierna zullen de medewerkers direct hun werkzaamheden hervatten. Voorlopig zullen zij zich terugtrekken in het stakingscentrum PWO aan de Limesgracht. 

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January