KLM voert bagage toeslag deze week in
20 May 2019, 19:53
foto


Personen die met de KLM en Air France reizen zullen vanaf deze week op langeafstandsvluchten moeten betalen voor hun bagage. Dat geldt ook voor vluchten van en naar Suriname. Voor een koffer van 23 kg in de economy class of voor een van 32 kg in de business class moet voortaan tussen de 80 en 100 euro worden betaald.

Deze regel gold al voor vluchten binnen Europa en naar Noord-Amerika. De luchtvaartmaatschappijen bieden drie categorieën, licht, standaard en flex, waarbij bij de standaard- en flexprijzen voor een koffer betaald moet worden.  Handbagage blijft gratis in alle 3 ticketgroepen, op voorwaarde dat het gewicht niet meer dan 12 kg is.

De intentie van KLM om passagiers een toeslag te laten betalen voor ruimbagage op verre vluchten werd vorig jaar aangekondigd, maar begint effectief deze week. Volgens Harmrode, CEO van KLM Nederland, kunnen tickets dankzij deze nieuwe prijs gemiddeld 10-15 procent goedkoper worden. Hij zegt dat de aanpassing nodig is in de felle concurrentie voor vliegende toeristen. Bij de invoering van de bagageregeling voor Europese en Amerikaanse bestemmingen had de KLM gezegd dat het niet de bedoeling was om mensen meer geld uit de zakken te kloppen, maar om de bagage "los te koppelen" van de tarieven. 

In het eerste kwartaal van dit jaar leed de KLM een verlies van 56 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekte de luchtvaartmaatschappij een winst van 60 miljoen euro. Volgens de KLM is het resultaat dit jaar negatief beïnvloed door stijgende brandstofkosten en lagere inkomsten per eenheid. Vorige maand was er een lichte stijging in de vervoerscijfers van de KLM. De maatschappij vervoerde 1,8% meer passagiers in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was voornamelijk te zien op bestemmingen in Azië.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May