Dodson wint als 'afscheidscadeau' zaak tegen Nature Beauty
14 May 2019, 00:00
foto


Op de valreep heeft Regilio Dodson als minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) de zaak gewonnen tegen Nature Beauty. De rechter heeft vonnis gewezen maandag. De beslaglegging van tegoeden bij de Staat bij alle negen ondernemingen is opgeheven. De gemachtigde van NH was Nailah van Dijk. Nature Beauty is veroordeeld om het executeren van vermeende dwangsommen stop te zetten en aan te houden. Dit, totdat in bodemprocedure of hoger beroep de zaak definitief beslist wordt. Er is een dwangsom opgelegd van SRD 100.000 per keer tot een maximum van SRD 10 miljoen. 

Nature Beauty wilde op basis van een vonnis gewezen in november 2017 een bedrag van totaal SRD 20 miljoen aan dwangsommen incasseren. De Staat heeft opheffing van de gelegde executoriale derdenbeslagen gevorderd en een vergoeding van SRD 30 miljoen voor de geleden schade. De rechter heeft aangegeven dat uit de stukken een bevel tot betaling van dwangsommen die opgelopen zijn tot SRD 20 miljoen, ontbreken. De rechter heeft de vordering van de Staat om SRD 30 miljoen aan schadevergoeding te betalen, afgewezen. 

Er was beslag gelegd op de tegoeden van de Staat bij de Centrale Bank van Suriname, De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, Newmont Suriname, Grassalco, Staatsolie, Rosebel Gold Mines, NV Luchthavenbeheer, NV Havenbeheer en Centrale Vissershaven Suriname. 

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May