BEP lanceert verkiezingscampagne op 46e jaardag
12 May 2019, 21:22
foto
Op de feestvergadring van de BEP is ook een jongerenraad geïnstalleerd. (Foto's: René Gompers)


De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zaterdag zijn 46e jaardag gevierd. Het was ook het begin van haar verkiezingscampagne. “Wij gaan voor een historische overwinning, we gaan het realiseren,” heeft partijvoorzitter Ronnie Assabina aangekondigd. De partijleiders zijn ervan overtuigd dat er in 2020 meer zetels gehaald zullen worden, genoeg om in de “volgende regering” mee te kunnen doen.

Wederom hebben Asabina en ondervoorzitters Edgar Dikan en Andy Aboikoni opgeroepen om een ‘schone’ campagne te voeren. BEP gaat scheldpartijen, karaktermoord en de schuld van falen in de schoenen van anderen schuiven, uit de weg. De leiders roepen andere partijen op dat ook te doen en het te houden op oplossingen presenteren voor de huidige problemen. Asabina roept de partijen ook op om verkiezingsdebatten te houden.  "Wiens sort partij, wiens suma na yu, un de bereid fu debateer,” deelt Asabina mee. "Unu ne do fisti prodo. We hebben goed nagedacht over de issues. Ze zijn onderbouwd, we kunnen het verkopen.”

Demonstratief zijn de leiders van de politieke partijen BP 2000 en DUS verwelkomd. Dit gebaar moet staven dat de BEP op een goede koers is om samenwerkingen met andere partijen aan te gaan bij de komende verkiezingen. De gesprekken met ABOP over een samenwerking hebben geen resultaat opgeleverd voor BEP. "Unu no fen’ un srefi en a vertrouwensbreuk drape kon moro bigi,” vertelt Asabina. “Maar we doen niet meer aan tijdverspilling. Wi e go na fesi. Sang no wani no musu.” Asabina is blij dat “anderen die de boodschap van BEP wel begrijpen” zich komen aansluiten.

Op de feestvergadering is aangegeven hoe de partij haar verkiezingscampagne gaat financieren; 5.000 leden gaan elke maand SRD 100 bijdragen aan de partijkas. Er wordt meegedeeld dat de BEP 40.000 leden telt, maar dat dit “5000 x100 SRD project” genoeg geld zal opbrengen om “de dingen van BEP zelf te bekostigen.” Asabina heeft de eerste SRD 1.200 overhandigd. Tijdens het evenement zijn ook de Verkiezingscommissie onder leiding van Erwin Noordzee, een Vrouwen- en Genderraad met Eveliene Jajo als voorzitter en de Jongerenraad onder leiding van Valdano Cadogen geïnstalleerd.

Er zijn ook 22 kernen van Paramaribo en Wanica geïnstalleerd “die de evangelie van BEP gaan verkondigen” zoals Asabina dat omschrijft. Om dat goed te doen, zullen de kernen binnenkort worden getraind  in hoe de boodschap over te brengen en hoe mensen “te kunnen overtuigen, niet over te halen maar overtuigen,” stelt Asabina.

“De historische overwinning, de gezamenlijke overwinning gaan we realiseren,” zegt Asabina overtuigd. “We willen de punten waarvoor we vechten uitgevoerd zien. Daarom unu mus du mee na tra regering san o vorm.” BEP wil onder andere: een oplossing voor het gronderechtenvraagstuk, een rechtvaardig belastingsysteem, een ministerie voor Jeugd & Gezin, gemakkelijker toegang voor onderwijs, huisvesting en medische zorg.

René Gompers
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May