Fols: Toch wijs besluit bij incident LBO Brokopondo
20 Apr 2019, 08:33
foto
Marcellino Nerkust, president van het presidium van de Fols.


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten In Suriname (Fols) is tevreden met het besluit dat genomen is door minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Marcellino Nerkust, president van het presidium van de Fols, merkt tegenover Starnieuws op dat dit gebeurd is na een gesprek met het bestuur van één van de lidbonden, de Bond van Leerkrachten bij het Technisch Onderwijs. De leerkracht die bij het incident was betrokken wordt niet ontslagen!

In feite had de hele schoolonderbreking -als gevolg van het terecht protest van een belangrijk deel van de leerkrachten tegen het voorgenomen ontslag van de leerkracht- voorkomen kunnen worden, meent Nerkust. De minister had eerst het onderzoek moeten afwachten. Ze had na een deel van een video, die viraal ging via social media, in De Nationale Assemblee niet scherp uit de bocht moeten komen. De bewindsvrouw zei in in het parlement: "Een filmpje is voldoende om ons land internationaal aan de schandpaal te hangen. We zullen uiteindelijk een harde beslissing moeten nemen, willen wij ons als natie serieus overkomen met betrekking tot de verdragen die wij ondertekenen."

"En toch is het geen harde beslissing geworden. Gelukkig voor de leerkracht en zijn gezin dat hij zijn baan niet is kwijtgeraakt. Dat is prima, zeker tegen de achtergrond van Pasen! Echter komt het niet-professioneel over als een bewindvoerder weer terug moet komen op gedane uitspraken of om uitspraken die kennelijk verkeerd zijn geïnterpreteerd weer in te trekken of glad te strijken. In de toekomst moet hierop wel worden gelet," benadrukt de vakbondsleider.

Evenwel hoopt de Fols dat dergelijke taferelen tijdens het laatste kwartaal van dit studiejaar en in de toekomt zich niet meer voordoen in de school. Op leerlingen, studenten en anderen in de omgeving van een voorval in de school wordt een beroep gedaan, om hun smartphone nuttig te gebruiken en niet in een euforie te geraken bij een incident en gelijk een video te maken en op social media te plaatsen. Schiet liever te hulp om erger te voorkomen!, zegt Nerkust.
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May