15-jarige per ongeluk doodgeschoten
12 Apr 2019, 09:00
foto


Ryan Geddeman (15) is bij een incident in het dorp Pada Levantie doodgeschoten. Het schietincident heeft zich zondagavond in het ressort Atjoni voorgedaan. De politie is de volgende dag gearriveerd op de locatie van het incident.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat bij aankomst van de politie de 45-jarige schutter ook is aangetroffen. Hij was aangehouden, terwijl zijn jachtgeweer waarmee is geschoten in beslag is genomen. Na verhoor is de schutter heengezonden.

Uit het onderzoek blijkt dat de schutter niet met opzet op de vijftienjarige heeft geschoten. De schutter gaat gewoonte getrouw in de avonduren in de Surinamerivier baden. Via een pad loopt hij naar de rivier. Ongeveer twee weken terug zou hij tot twee keren toe een hert hebben gezien op een bepaalde plek op dat pad.

Reden voor de man om zondagavond zijn jachtgeweer mee te nemen bij zijn wandeling naar de rivier. Hij verklaarde dat hij op het hert zou jagen als hij het weer zou tegenkomen. Op een bepaald moment hoorde hij geritsel in het bos dichtbij de plek waar hij het hert eerder had gezien. Toen hij ook wat beweging zag, heeft hij geschoten in de veronderstelling dat het dier daar was.

Toen hij zijn prooi wilde halen, bleek dat hij op de vijftienjarige had geschoten. De jongen vertoonde geen teken van leven. Ryan was het bos ingegaan om een bepaald soort vrucht te plukken. Na het schietincident heeft de schutter de bestuursopzichter en de dorpsbewoners op de hoogte gesteld. Vervolgens wed de politie ingeschakeld.