Vier vrouwen met ruim 14,6 kg cocaïne betrapt
12 Feb 2019, 17:16
foto


Vier vrouwen zijn afgelopen weekend door het Bestrijding Internationale Drugs Team (BID-team) aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij hadden samen ruim 14,6 kilogram cocaïne bij zich. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier vrouwen door de politie in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet op Verdovende Middelen.

De 22-jarige Nederlandse Jane, F., de 47-jarige Surinaamse Mariska S. en de 26-jarige Française Mariette K. werden zaterdag aangehouden. Tijdens controle werden in de koffers van deze drie vrouwen respectievelijk 240, 5620 en 5020 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De drugs waren onder andere verstopt in pakken versnaperingen en in een reiskoffer met een dubbele bodem.

De 35-jarige Nederlandse Marchella P. viel zondag ook door de mand. Tijdens controle werden er twee pakken met cocaïne in reisbagage aangetroffen met een gewicht van 3800 gram. Deze hoeveelheid cocaïne is ook in beslag genomen. Deze vermoedelijke drugskoeriersters en de in beslag genomen drug zijn door het BID-Team overgedragen aan de collega’s van de Narcoticabrigade, meldt de politie Public Relations.
Advertenties