VSB niet bij installatie tripartiet overleg
23 Mar 2011, 00:50
foto


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zal vandaag niet vertegenwoordigd zijn wanneer het tripartiet overleg wordt geïnstalleerd in het presidentieel paleis. President Desi Bouterse heeft tot dinsdagavond niet gereageerd op de brief van de VSB waarin kanttekeningen gemaakt worden over de samenstelling van het orgaan. De VSB trekt de voordracht van John Krishnadath in.

Krishnadath zegt dat de participatie van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) een struikelblok is. “De kamer is een deel van de overheid en wel het ministerie van Handel en Industrie. Het is geen privaatrechtelijke organisatie. Het tripartiet overleg is voor vertegenwoordigers van de privaatrechtelijke werknemersorganisatie, werkgeversorganisaties en de overheid”, zegt Krishnadath. Hij zegt dat de KKF niet wordt erkend door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Deze kwestie is door de voorzitter van de VSB ook aangekaart bij de ILO. Welzijn is in Genève op een bijeenkomst van deze organisatie.

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, zegt dat de lerarenorganisatie niet is gevraagd te participeren in het orgaan. “We hebben ons standpunt al kenbaar gemaakt. Als ‘men’ denkt dat we als ontwikkelingskader er niet bij horen, zullen we mekaar wel tegenkomen. Dat is voor hun rekening”, zegt hij. De BvL-voorman zegt van alles geprobeerd te hebben, tot gesprekken met delen van de vakbeweging. “Het heeft niet mogen baten, wij wachten dus gewoon af en zien wat er gebeurt”, zegt Valies.
Advertenties