Verdachte ingesloten schietincident Kapasikreek
23 Nov 2018, 16:25
foto


Joël A. (23) is door de politie van het ressort Brokopondo na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Hij heeft Raguel Linga (20) dodelijk geraakt. Hij heeft verklaard tegenover de politie dat hij dacht dat hij op een vogel schoot. Toen hij bij de plek aankwam om de vogel te halen, zag hij Linga zag liggen met een schotverwonding. Hij bleek dodelijk te zijn geraakt.

Het incident heeft plaats gevonden te Kapasikreek in het Sara gebied te Brokopondo.
Een eenheid van de politie deed de plek aan voor onderzoek. Volgens verklaring van de verdachte Joël, A. ging hij in de avonduren uit zijn kamp om zijn vriendin in Paramaribo te bellen.

Hij dacht zijn lichtbundel op een vogel te hebben geschenen waarop gejaagd wordt, althans dat de glinstering van de ogen op die van de vogel leek. Joël A. zou toen een jachtgeweer uit zijn kamp hebben gehaald waarmee hij op wat hij dacht een vogel schoot.

Het jachtgeweer is legaal in het bezit van Joël A. Hangende het onderzoek is het geweer in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten van de politie is belast met het verdere onderzoek in deze zaak, meldt de politie Public Relations.

Wednesday 12 August
Tuesday 11 August