NSAS gaat opleidingsproject aan met Ajax
02 Oct 2018, 16:28
foto


De Nacional Soccer Academy Suriname (NSAS) heeft op sportpark De Toekomst in Amsterdam een overeenkomst getekend met de Ajax Coaching Academy voor een pilotproject. Begin oktober reizen drie coaches namens Ajax naar Suriname voor een oriënterend werkbezoek.

De jeugdopleiding van de 33-voudig landskampioen uit Amsterdam staat internationaal hoog aangeschreven. De Ajax Coaching Academy is zowel in Nederland als in het buitenland actief. Daarbij wordt de intern, tijdens de eigen opleiding in Amsterdam opgedane kennis en kunde gebundeld om extern te kunnen overdragen en uit te voeren. Daartoe reizen trainers en coaches in opdracht van Ajax de wereld over om clubs en nationale bonden te adviseren over hun jeugdopleiding. Begin oktober komt een Ajax-delegatie naar Suriname voor een werkbezoek en het geven van gasttrainingen.

Hemant Bobby Jaikaran, mede-oprichter van de NSAS en initiator, en sinds begin dit jaar naamgever van het voormalige sportpark Nacionello, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij al van jongs af ‘kraakt’ voor Ajax. Jaikaran weet zeker dat hij daarin als Surinamer niet alleen in staat: ‘Ajax heeft al jaren talloze trouwe supporters in Suriname. De naam van de club alleen al maakt veel los bij voetballiefhebbers. Ik hoop dan ook dat we een structurele samenwerking kunnen gaan opzetten. Ook omdat de expertise van Ajax in mijn ogen prima aansluit op onze voetbalacademie.’

De Surinaamse voetbalacademie NSAS is de laatste maanden druk bezig met de scouting en selectie van voetbaltalent. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaan de trainingen van jeugdselecties van start op het sportpark bij Lelydorp. Daarnaast nemen de selecties van de NSAS deel aan de jeugdcompetities. De Nacional Soccer Academy Suriname sluit met alle geselecteerde jeugdspelers een contract af waarbij het doel is hen klaar te stomen voor een professionele voetbalcarrière.

Bondscoach Dean Gorré is goed te spreken over de nieuwe voetbalacademie: ‘Ik ben ervan overtuigd dat we door professionele, technische en tactische en ook sociale begeleiding van onze voetbaljeugd sneller vooruitkomen met het nationale voetbal.’
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May