VSB doet niet mee met tripartiet overleg
15 Mar 2011, 00:01
foto


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zal niet meedoen met het tripartiet overleg. Dit heeft de algemene leden vergadering maandagavond besloten. Er is en motie aangenomen door de vergadering.

De leden vinden dat de VSB niet kan participeren aan een overleg waarin ook publieke organisaties zitting nemen. De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) is geen privaatrechtelijke organisatie. De KKF is geen vrijwillige organisatie, maar is publiekrechtelijk. Wettelijk zijn bedrijven verplicht zich in te schrijven in het handelsregister. Op grond hiervan vindt de VSB dat ze niet mee kan doen aan het tripartiet overleg. Dit is in strijd met de bepalingen van de internationale arbeidsorganisatie (ILO).

President Desi Bouterse zal van het besluit schriftelijk op de hoogte worden gesteld. De VSB ziet geen heil in het tripartiet overleg en ziet graag dat het Sociaal Economische Raad vraagstukken die van maatschappelijk belang zijn in behandeling neemt.

De installatie van het tripartiet overleg werd donderdag door de president uitgesteld omdat de VSB eerst een ledenvergadering wilde houden. De leden van de werkgeversorganisatie stellen zich principieel op en vinden dat de VSB uit het overleg moet blijven.

Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January