Surinamers in paniek na beving
21 Aug 2018, 19:13
foto
De beving had een kracht van 7,3. (Beeld: USGS)


Een aardbeving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter heeft zich zo juist voorgedaan buiten de kust van Sucre, Venezuela. In Grenada, Venezuela en Trinidad en Tobago is de beving gevoeld. Ook in Suriname raakten de mensen in paniek toen ze omstreeks half zeven de grond gedurende enkele minuten voelden trillen. Nickerie, Saramacca en in Wanica tot Albina hebben mensen aangegeven dat ze de beving hebben gevoeld.

Ook in Paramaribo Noord zeggen mensen dat ze wat gevoeld hebben. Over eventuele schade waar de beving zwaar is gevoeld, is er nog niets gemeld. De Amerikaanse Geologische Dienst (USGS) zegt dat de aardbeving zich heeft voorgedaan in de kustplaats Irapa. De bevingen zijn 622 kilometer verder gevoeld in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Het epicentrum van de beving was dichtbij het dorp Guiria. De beving heeft gebouwen in Caracas doen schudden. De schade kan groot zijn in de regio, zegt USGS omdat de bevolking in de getroffen regio leeft waar de gebouwen die gevoelig zijn voor aardschokken en bevingen.
Advertenties

Thursday 21 October
Wednesday 20 October
Tuesday 19 October