Politie raakt vluchtende verdachte in bovenbeen
06 Aug 2018, 16:42
foto


Miquel, W. (30) is in zijn rechter bovenbeen geraakt door een politiekogel. Hij negeerde waarschuwingsschoten. Zijn kompaan Rivaldo M. (18) gaf zich over aan de politie.

De politieambtenaren van de Regionale Bijstand Team Paramaribo aangehouden niet lang nadat zij een diefstal hadden gepleegd aan de Basaltstraat te Paramaribo.
Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat Miquel W. en Rivaldo M. een mengpaneel ter waarde van US$ 3500 uit een voertuig aan de Basaltstraat hadden gestolen. Zij werden op heterdaad betrapt door de eigenaar.

Na de diefstal stapten deze dieven in een personenauto en reden weg. De benadeelde ging ze achterna in zijn voertuig terwijl hij de politie in kennis stelde van de diefstal. In de Arctonstraat kwam het voertuig waarin de verdachten zaten tegen een pilaar aan waarna zij uitstapten en een bosschage invluchten.

Intussen waren leden van Regionale Bijstand ter plaatse gearriveerd en zetten de achtervolging in. Sommaties en waarschuwingsschoten hielpen niet om de verdachten tot staan te brengen waardoor de politie genoodzaakt was gericht te schieten.

Het mengpaneel is in de auto van deze twee dieven aangetroffen. Miquel W. is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en na medische behandeling overgebracht naar het politie bureau, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties