WK 2018: Mexico moet ban achtste finales verbreken
02 Jul 2018, 10:24
foto
Filipe Luiz die Marcelo verving in het duel tegen Servië, zal vandaag tegen Mexico starten. (Getty Images)


Brazilië staat vandaag in de Samara Arena tegen over Mexico. Er zijn al elf wedstrijden geweest op dit WK tussen landen die nog nooit eerder tegenover elkaar hadden gespeeld. Brazilië en Mexico, aan de andere kant, zijn de oudste van vijanden. Deze ontmoeting in de laatste 16 is de 41e keer dat de twee landen tegen elkaar staan. Brazilië heeft 23 van zijn eerdere duels met Mexico gewonnen. De Mexicanen wonnen er tien. In de vier eerdere WK ontmoetingen heeft Mexico niet gescoord.

Brazilië is zeer gemotiveerd om zijn fouten van vier jaar geleden recht te zetten. Hoewel die beruchte 7-1-nederlaag tegen Duitsland in Brazilië tijdens WK 2014 plaatsvond in de halve finale, was het een drijvende factor sinds de kwalificatie voor dit toernooi drie jaar geleden begon. Neymar miste die wedstrijd door een blessure. Hij heeft tijdens dit toernooi een doelpunt gescoord uit zestien pogingen. Het duel met Mexico kan worden ingesteld voor het begin van een nieuw hoofdstuk.

De grootste zorg voor Mexico is dat de geschiedenis suggereert dat het niet echt uitmaakt tegen wie het speelt in dit stadium van een WK. Als de Mexicanen verliezen, wordt het het zevende opeenvolgende toernooi waarin ze zijn uitgeschakeld in de achtste finale.

Mexico was zijn groepsfase stomend begonnen, maar in zijn laatste groepsduel tegen Zweden leek alles fout te gaan. Na twee overwinningen op regerend kampioen Duitsland en Zuid-Korea, verloor Mexico met 0-3 van Zweden. Alleen door het verlies van Duitsland tegen Zuid-Korea kon Mexico zich nog plaatsten voor de laatste 16.

Brazilië is ongeslagen in zijn vier voorgaande WK-wedstrijden tegen Mexico. Het en wist in alle vier wedstrijden het doel schoon te houden. De meest recente WK-ontmoeting was een groepsspel in 2014 dat 0-0 eindigde. De partijen hebben sindsdien één keer tegen elkaar gespeeld, waarbij Brazilië in juni 2015 met 2-0 won in een vriendschappelijke wedstrijd in Sao Paulo. De doelpunten kwamen van Philippe Coutinho en Diego Tardelli.

Bij de Brazilianen zal Felipe Luis vandaag starten in plaats van Marcelo. In het duel met Servie ging de linksachter van Real Madrid al binnen het eerste kwartier van het veld met een rugblessure. Marcelo heeft zondag wel getraind, dus zal hij beschikbaar zijn op de bank.

Rechtsachter Danilo is hersteld van het dijbeenprobleem dat hem weerhield om in actie te komen tegen Servië in de laatste groepswedstrijd leidde. Toch zal zijn vervanger Fagner in de Samara Arena starten.

Mexico zit zonder middenvelder Hector Moreno die geschorst is nadat hij twee gele kaarten kreeg. Hij zou kunnen worden vervangen door Hugo Ayala, die sinds de overwinning op Duitsland niet op de voorgrond is gekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May