VHP wil Laarwijk tot ontwikkeling brengen
28 May 2018, 02:34
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de menigte toe in Laarwijk. Hij belooft dat de plantage weer welvarend zal worden als de VHP aan de macht komt.


De VHP heeft zondag haar structuren in Commewijne verstevigd met de installatie van een kern te Laarwijk. "Dat het niet goed gaat in het land, hoeven wij u niet te vertellen. Wat Laarwijk heeft gemist sinds 2010 bij het aantreden van deze regering zal ik u wel voorhouden," zei voorzitter Chan Santokhi. Alle dossiers om Laarwijk tot grote ontwikkeling te brengen, liggen nog panklaar, direct uitvoerbaar in de laden, zei de politicus.

De weg vanaf Tamanredjo naar Laarwijk ligt geprojecteerd, evenals die vanaf de Wijdenboschbrug langs de rivier. De brug over de Surinamerivier die Domburg met de plantage moest verbinden, ligt vergeten in de laden van het ministerie van Openbare Werken. Plantage Laarwijk zou in haar oude glorie hersteld worden. De energievoorziening was in 2009 reeds gerealiseerd. "Het is niet te laat," zei Santokhi. "U heeft de sleutel in handen. Met de VHP in de regering zullen wij dit alles realiseren. Op Laarwijk wonen veel familieleden van Santokhi. Hij heeft als kleine jongen steevast zijn vakanties op de plantage doorbracht.

Cacao is bezig uit te groeien tot het duurste landbouwproduct. Als al de infrastructurele werken worden uitgevoerd staan de investeerders klaar om van Laarwijk wederom een bloeiende plantage te maken middels cacao cultuur. "Door misleiding heeft u allen de boot gemist. Maak in 2020 de juiste keus en laten wij Laarwijk tot grotere hoogten brengen. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is om als kern massaal op de VHP te laten stemmen. Elke stem telt. Ook de stem van de Laarwijker ja, ook u bent belangrijk om de toekomst van Suriname mede te helpen bepalen," benadrukte de VHP-voorzitter.

Na de installatie van de kern werd er tot ongeveer 20.00 uur 'gechilled met Chan' door het goed opgekomen publiek, onder wie veel Laarwijkers die de plantage hebben verlaten om elders in Suriname hun geluk te zoeken.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May