Misiekaba geen voorstander van reshuffelen in deze fase
16 Sep 2016, 00:01
foto
André Misiekaba, fractieleider van de NDP. (Beeld: René Gompers)


Als het aan André Misiekaba, fractieleider van de NDP, ligt, hoeft er geen reshuffeling plaats te vinden in deze fase. Dit is zijn persoonlijke mening, benadrukt Misiekaba in gesprek met journalisten, nadat hij de presentatie van investeringsprojecten had bijgewoond. Deze kwestie is niet aan de orde gekomen, antwoordt Misiekaba op een vraag.

"Uiteindelijk is het de president die zijn team benoemt en daarover vrij is te beoordelen. Zijn visie is dat er een herschikking zal komen, maar mijn persoonlijke mening is dat je in deze fase niet zou moeten reshuffelen. Misiekaba vindt dat de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) het heel goed heeft verwoord. VSB heeft aangegeven dat het land in een precaire situatie is en de werkwijze van de ministers is bekend en het beste is om met hen door te gaan.

Reshuffeling hoeft niet altijd te betekenen dat zaken beter zullen gaan. Het gaat uiteindelijk om het beleid, hoe wordt het uitgevoerd. Er moet een goede strakke sturing komen van beleidsmakers. "Wij hebben een deel vanuit DNA, de vp heeft een deel en de president heeft een deel. Maar ik denk dat ik het kan houden op wat VSB heeft gezegd, ik kan mij daarachter scharen. Wij kennen deze bewindslieden al. Laten wij de zwakke punten versterken op de ministeries, rondom de ministers. Maar wie ben ik. De president benoemt zijn ministers en hij is vrij om te reshuffelen.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January