Boerenveen wil ook stopzetten 8 decemberproces
05 Aug 2016, 12:11
foto
Advocaat Henk Veldkamp (rechts). Hij nam waarvoor Frank Truideman, raadsman van Etienne Boerenveen. Links Irvin Kanhai, raadsman van Desi Bouterse. (Foto: Ranu Abhelakh)


De raadsman van Etienne Boerenveen, Frank Truideman, zegt aan Starnieuws dat zijn collega Henk Veldkamp die voor hem waarnam, een verkeerde mededeling gedaan heeft op de zitting van de Krijgsraad vandaag. "Wij staan achter het verzoek van de procureur-generaal om het 8 decemberstrafzaak stop te zetten, zoals de president van het land in een resolutie de instructie heeft gegeven. Mijn collega heeft duidelijk een fout gemaakt," zegt Truideman. Veldkamp zei namens Truideman dat Boerenveen voorstander is van voortzetting van het proces.

De raadsman van Boerenveen zal vandaag nog een brief schrijven naar president van de Krijgraad, Cynthia Valstein-Montnor, om deze kwestie recht te trekken. "Ik zal het ook herhalen op de zitting van 30 november," deelt Truideman mee. Veldkamp is de advocaat van Jimmy Stolk. Hij heeft namens zijn cliënt Stolk meegedeeld dat hij geen mening heeft over de resolutie. Toen de zaak tegen Boerenveen aan de orde werd gesteld, deelde hij mee waar te nemen voor Truideman. Hij zei dat het proces voortgezet moet worden. Dit werd voor alle zekerheid nog herhaald door de president van de Krijgsraad.

Truideman moest op het Parket zijn voor een voorgeleiding, waardoor hij niet aanwezig was op de zitting van de Krijgsraad. Hij had Veldkamp gevraagd om voor hem waar te nemen. "Ik heb hem duidelijk meegedeeld dat wij achter de resolutie staan en het proces willen stopzetten." De mededeling van Veldkamp om het proces voort te zetten, zorgde voor verbaasde gezichten tijdens de zitting. "Dit is een verrassende wending in de zaak," werd opgemerkt.

Wednesday 12 August
Tuesday 11 August