Somohardjo stuurt afvaardiging PL naar president
20 Jun 2016, 11:34
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


Pertjajah Luhur (PL) heeft vandaag telefonisch een uitnodiging gekregen voor een onderhoud met president Desi Bouterse. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat partijsecretaris Robert Soentik is opgebeld. "Ik heb een afspraak om 13.00 uur en kan niet aanwezig zijn," zegt Somohardjo aan Starnieuws.

Namens de PL zullen partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo en Soentik deelnemen aan het gesprek met de president. Somohardjo zegt dat hij zijn afspraak niet kan afzeggen. "Hoewel het kort dag is, hebben wij besloten de uitnodiging wel te aanvaarden, maar ik kan mijn afspraak niet afzeggen," merkt de PL-voorzitter op.

Somohardjo blijft erbij dat er geen sprake is van een constitutionele crisis. Dit wordt door diverse rechtsgeleerden benadrukt. Ook de deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, Harish Monorath, heeft gesteld dat niet gesproken kan worden van een constitutionele crisis. De beslissing van de Krijgsraad over het opheffen van de schorsing van het 8 december strafproces moet volgens Somohardjo worden gerespecteerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May