Grote belangstelling 79ste vakbonds-opleiding
07 Oct 2015, 12:09
foto
Sivis-directeur Victor Jones reikt het certificaat uit aan één van de cursisten van de 79ste opleiding. (Foto: Raoul Lith)


“Als houder van de basisopleiding diploma zullen de schijnwerpers nu al op u gericht worden. Er zal veel meer dan voorheen van u worden verwacht,” zegt Victor Jones, directeur van het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis). Het instituut heeft dinsdag de79ste basisopleiding voor vakbondswerkers afgesloten.

Voor deze opleiding hebben 59 cursisten een certificaat ontvangen. Van deze deelnemers zijn komen 17 vrouwen en 42 mannen uit het arbeidsveld.
De Sivis-directeur geeft aan de jonge vakbondswerkers mee dat zij slechts over de basiskennis van het vakbondswezen beschikken. “Ik heb ook niet alle kennis, de trainers ook niet.” Hij heeft hen erop gewezen dat zij nadruk moeten leggen op hun houding, gedrag en attitude. “Daar zal u op worden geoordeeld, wees daarom een voorbeeld.”

In eerste instantie hadden 80 personen zich hebben opgegeven voor deelname aan het traject. Jones zegt dat de cursus een grote uitdaging is geweest in het 46-jarig bestaan van het instituut. “We konden kiezen om te stoppen bij een bepaald aantal deelnemers bij de inschrijvingen. Echter hebben we ervoor gekozen eenieder in de gelegenheid te stellen deel te nemen.” Het is volgens de Sivis-directeur ook historisch dat er voor het eerst aan twee klassen les is gegeven.


Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October