Castelen: Samenwerken niet ten koste van elke prijs
16 Nov 2014, 00:00
foto
SPA-voorzitter Guno Castelen


Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), laat duidelijk blijken niet tevreden te zijn met het aantal ressortraadplekken dat de partij heeft gekregen tijdens de onderhandelingen binnen de zeven samenwerkende partners. "Wat betreft de samenwerkende partijen, wil ik aangeven dat we nog steeds gaan voor de samenwerking. Ik ga voor de ontwikkeling van het land. Maar niet ten koste van elke prijs, zullen wij blijven in de samenwerking".

Castelen zei op een structurenvergadering van de partij zaterdagavond dat hij intern zal doorgeven aan de samenwerkende partijen wat het besluit is van het centraal bestuur en de structuren. Er is achter gesloten deuren hierover vergaderd. De SPA en DA91 zijn ontevreden over het resultaat. Het is ook opvallend dat ondervoorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho van DA91 als enige partner aanwezig was en het woord voerde op de bijeenkomst. Er werd gewezen op kwaliteit en kwantiteit.

Castelen zei dat het niet zo moet zijn dat de structuren alleen hem of het bestuur vertegenwoordigd zien en dat de structuren van al de ressorten zich niet terugzien. "Besturen van het land is niet alleen op DNA-niveau, is niet alleen als minister, maar ook de mensen moeten in hun ressort een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Para, ontwikkeling van Commewijne en Sipaliwini. Op districtsraadsniveau moeten we mensen hebben die vertegenwoordigd moeten zijn. En een stem, vijf stemmen of tien stemmen kunnen uitmaken of je een ressortraadsverkiezing wint. Wij gaan voor de ontwikkeling. Wij dragen geen presidentskandidaat voor. Wat wij u voordragen is een land welke vraagt om ontwikkeling in eenheid en liefde".
Advertenties