Perceel met huis verkocht, zonder toestemming eigenaar
12 Jul 2014, 06:00
foto


De eigenaar van een pand in Paramaribo-noord aan de Rubensstraat heeft aangifte bij de politie laten doen, toen hij ontdekte dat onbevoegden zonder zijn medeweten en toestemming bezig waren beheersdaden te plegen in het huis. Hij vertoeft momenteel in Nederland en had familieleden gevraagd om op zijn huis te letten. De familie ontdekte dat een totaal onbekende persoon, bezig was alle sloten te verwisselen. De onbekende man gaf aan dat hij het perceel met pand gekocht had van een stichting via een notaris.

De eigenaar heeft aan niemand het pand verkocht ook nooit iemand gemachtigd om zijn bezit te verkopen. Hij kreeg de schrik van zijn leven. Vanaf de ontdekking is er bergen werk verzet om de zaak weer teruggedraaid te krijgen. Uit eigen onderzoek blijkt dat het perceel en huis tot eind mei 2014 nog ingeschreven stond op naam van de eigenaar in het hypotheekregister. Binnen drie weken is zonder toestemming door een valse machtiging via een notaris het bezit overgeschreven op naam van een stichting. Deze stichting heeft binnen een week na de overschrijving, ditzelfde pand aan twee totaal andere personen verkocht tegen behoorlijke bedragen en wel via twee notarissen.

De gedupeerden zeggen aan Starnieuws totaal niet te begrijpen hoe dit allemaal zo makkelijk via een notaris kan, terwijl zij op geen enkele wijze iemand gemachtigd hebben. De zogenaamde machtiging, welke is overgelegd blijkt niet afkomstig en gelegaliseerd te zijn door een notaris in Nederland. Zij vragen zich af of een machtiging niet gecontroleerd wordt op echtheid en wiens taak dit zou moeten zijn.

Ondertussen blijkt dat ook een andere persoon aangifte heeft gedaan bij de politie in een soortgelijk geval. Een haar toebehorend pand aan de Flamingostraat is verkocht aan een derde, terwijl zij er niets van af weet.
"De vraag, die rijst na dit geval is of ons bezit wel beschermd is, indien panden op zo een eenvoudige manier via een valse machtiging verkocht en overgedragen kunnen worden", zeggen de gedupeerden. De familie hoopt op een grondig opsporingsonderzoek en dat de bevoegde instanties ingrijpen en maatregelen doorvoeren om deze criminele daden te voorkomen. Zij vragen anderen om alert te zijn. "Wij worden ongewild in kosten gejaagd, om maar niet te praten over de stress en alle rompslomp, die ermee gemoeid is".
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September