'Carolina-brug' nu door ponton Ballast Nedam aangevaren
24 Jun 2014, 19:30
foto
De opnieuw aangevaren Carolinabrug. (Foto: Jusmanto Marto)


De brug over de Surinamerivier bij Carolina is vanmiddag aangevaren door een ponton van Ballast Nedam. Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Para bevestigt tegenover Starnieuws dat het vaartuig tegen de brug is aangekomen. De vaargeul is vrij smal bij de brug, legt Miranda uit. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan.

De zandboten die veelvuldig varen in het gebied, kunnen voorlopig niet langs. Er zijn brokstukken in het water terecht gekomen. "Ballast Nedam is bezig met opruimingswerkzaamheden. De Maritieme Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname zijn ook ter plaatse. Alle bedrijven die zand en ander materiaal vervoeren, zijn intussen ook op de hoogte gesteld", deelt Miranda mee.

De dc zegt dat er alles aan gedaan wordt om de brokken zo snel mogelijk op te ruimen zodat de vaargeul weer opengesteld kan worden. Ballast Nedam is bezig met de bouw van de nieuwe vaste oeververbinding, vijf kilometer verder van de brug die nooit afgekomen is. Met de bouw van de brug die nu weer aangevaren is, werd in 2005 begonnen. De oplevering was gepland voor 2008 maar zover is het niet gekomen. In 2007 werd de brug door een ponton van Rudisa aangevaren. Verschillende keren zijn pontons tegen de brug aangekomen. De nieuwe oeververbinding moet volgens aankondigingen van minister Rabin Parmessar van Openbare Werken uiterlijk november dit jaar worden opgeleverd.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June