Marica legt documenten over in Surpostzaak
16 May 2014, 06:00
foto


Raadsman Stanley Marica heeft op de rechtszitting donderdag documenten overgelegd waaruit blijkt dat de toenmalige raad van commissarissen (rvc) goedkeuring had gegeven aan de handelingen die gepleegd zijn door de verdachten. Marica heeft preadviezen van de rvc op tafel gelegd in deze fraudezaak.

Rechter Sieglien Wijnhard heeft de verdediging de gelegenheid geboden om bewijsstukken die ontlastend kunnen werken voor hun cliënten over te leggen. Marica voerde aan dat hij op de eerstvolgende rechtszitting waarbij de Surpostzaak op de rol komt nog meer ontlastende documenten zal tonen.

Tegen de drie verdachten Carlo Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman is geëist respectievelijk een straf van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sedert 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar het geld werd niet ontvangen door Surpost.
Advertenties