Flitspaal Sophie Redmondstraat heeft al effect
03 Aug 2010, 21:30
foto


Automobilisten rijden nu al langzamer op de Sophie Redmondstraat, waar sinds kort de eerste flitspaal van Suriname staat. ‘We merken dat mensen hun rijgedrag direct hebben aangepast, nog zonder dat er bekeuringen zijn uitgedeeld”, zegt politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie tegenover Starnieuws.

De flitspaal, die iets voorbij de kruising met de Rode Kruislaan staat aan de linkerzijde van de weg, is nog in de test- en installatiefase. In deze fase worden statistieken verzameld over het rijgedrag van automobilisten. En snelheidsduivels worden geflitst, zegt Tjin Liep Shie.
Hij is blij met de vele media-aandacht die de flitspaal heeft gekregen. “Automobilisten zijn langzamer gaan rijden, in elk geval op dit stukje weg. En dat is precies de bedoeling.” Boetes zijn nog niet uitgedeeld.

Er vielen dit jaar al 46 verkeersdoden. Om de verkeersveiligheid te verhogen volgden eerder dit jaar dertien agenten een training met behulp van het politiekorps Holland Midden uit Nederland.
De flitspaal aan de Sophie Redmondstraat is de eerste in een serie van tien die langs drukke verkeersknooppunten komen te staan. De politie hoopt zo asociaal rijgedrag, zoals te hard rijden, snijden en gevaarlijke inhaalmanoeuvres maken, in te dammen.

Advertenties