Toestel Gum Air in de goot terechtgekomen te Stoelmanseiland
25 Jan 2014, 13:46
foto
Het toestel van Gum Air op Stoelmanseiland. (Foto: Ala-D Media)


Een toestel van Gum-air is vandaag rond 12.00 uur van de baan geraakt te Stoelmanseiland. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Er waren wel zes personen in dit toestel inclusief de piloot. Het gaat om een eenmotorige Cessna.

Een ander vliegtuig van Gum Air is op weg naar Stoelmanseiland om assistentie te verlenen. Dit toestel was nog op de baan en zou terugvliegen naar Zorg en Hoop. Volgens ooggetuigen is het misgegaan bij het taxiën. De motor van het toestel was op volle kracht en zou net opstijgen. Echter moest de piloot na ongeveer 250 meters remmen, week af van de baan en belandde het toestel met zijn zij in de goot naast het vliegveld.

Een passagier die ook in het toestel zat, zegt dat de piloot niet in paniek was geraakt. De mensen die in het vliegtuig waren, zijn wel hevig geschrokken, maar raakten ook niet in paniek. "We waren gelukkig nog niet opgestegen. Ik hoorde het remmend geluid. Het toestel sleepte verder totdat we in de goot naast het vliegveld belandden. Ik ben blij dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. We mogen God echt dankbaar zijn. Ik sta nu weer klaar om in een groter toestel te stappen richting Paramaribo", zegt de passagier die wel een sterke drank nodig had om zijn zenuwen te kalmeren.

Ala-D Media

Friday 10 April
Thursday 09 April
Wednesday 08 April