Straffen voor poging uitvoeren drugs
17 Dec 2013, 20:00
foto


Aswin D. (40) en Eduard W. (37) zijn veroordeeld door rechter Maytrie Kuldipsingh op de rechtszitting van maandag. Beiden hadden geprobeerd in oktober vorig jaar 14.798 gram cocaïne verstopt in gezouten vis, groente en koekjes te smokkelen in de dubbele bodem van een stootkar. De verdachten waren werkzaam bij een taxfreeshop op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De rechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

Aswin D. is veroordeeld voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen en kreeg een celstraf van drie jaar en een geldboete van SRD 8000 of een hechtenis van acht maanden. Ook moet hij onmiddellijk gevangen genomen worden. Hij was eerder in vrijheid gesteld, maar verscheen niet in de rechtszaal. Eduard W. kreeg voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen en Vuurwapenwet drieënhalf jaar celstraf opgelegd met een geldboete van SRD 8000 of acht maanden hechtenis.

Beide veroordeelden hebben de drugs in een pension verpakt in gezouten vis, groente en koekjes. Deze spullen zijn daarna geplaatst in de dubbele bodem van de stootkar. Een agent wilde de stootkar scannen, maar Eduard W. zei hem om zich niet te vermoeien daarmee. De politieman ging op onderzoek uit en trof de drugs aan. Het Openbaar Ministerie had in deze zaak tegen elk van de veroordeelden een celstraf van vier jaar geëist en een geldboete van SRD 10.000 of een hechtenis van twaalf maanden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May