Lorenzo Harper wint SCA Moksi Aleisi Strey 2013
26 Nov 2013, 20:00
foto
Lorenzo Harper, winnaar SCA Moksi Aleisi Stree 2013


Lorenzo Harper heeft zondag de tweede Suriname Chefs Association (SCA) Moksi Aleisi Strey gewonnen. Hij maakte een 'Obe met Bakkeljauw en Pinda' Moksi Aleysi. Hij werd daarbij gesponsord door Hotel Torarica. Op de tweede plaats eindigde Esther Moi Thuk Shung (Thuksa team). Clyde Ho A Tam won voor creatiefste Moksi Aleysi. De winnaar ging naar huis met SRD 1000 een waterdispender en twee gallon water. De jury heeft bij de competitie gelet op originaliteit en smaak.

Het culinaire evenement dat plaatsvond aan de Domineestraat, voor Krasnapolsky, is net als vorig jaar succesvol geweest. Tegen twee uur in de middag waren de meeste stands uitverkocht. Ook de overige participanten die met ander waar meededen aan het evenement, zoals Joelle Issa met haar cupcakes, hebben goed geboerd. Het weer heeft zich ook goed gehouden.
De sponsoren dit jaar waren de Keurslager, Wahaha water, de Keukenwinkel, Alesie Suriname, Soeng Ngie en Krasnapolsky.

De SCA streeft ernaar om met de Moksi Aleisi Strey een jaarlijks terugkerend festijn te creëren waarbij dit heerlijke gerecht uit de Surinaamse keuken centraal staat. Niet alleen een uitdaging voor keukenprinsen en -prinsessen om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, maar ook een leuke publiekstrekker. Met de opbrengsten kan de SCA onder meer het Suriname Culinary Team ondersteunen en het mogelijk maken dat Suriname opnieuw meedoet aan het Taste of the Caribbean evenement. Dit jaar heeft het team goede prestaties geleverd tijdens het evenement.

Victuals Magazine
Link naar de foto's.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May