Telefoononderzoek in moordzaak Prewish Soechit
08 Oct 2013, 03:00
foto


In de zaak, waarbij de 16-jarige Prewish Soechit in Nickerie vermoord werd, wil advocaat Erwin Kanhai een telefoononderzoek. Volgens de raadsman was zijn cliënt, Hafish Bakas (31), niet bekend met de intenties van de 15-jarige vriendin van het slachtoffer, Santoesha R. Kanhai wil weten van waar de sms verzonden was. Zo kan er nagegaan worden in welke omgeving de verdachte zich bevond ten tijde van het sms-bericht.

Santoesha R. heeft verklaard dat zij enkele sms’jes had ontvangen van Bakas. Zij zou hem gevraagd hebben om haar vriend niet te vermoorden. Volgens Kanhai was de mobiele telefoon in het bezit van Santoesha R. en dit wil hij met het onderzoek bewijzen. Rechter Alida Johanns gelastte het onderzoek. Er zal geïnformeerd worden bij het telecombedrijf.

Het ontzielde lichaam van Soechit was verborgen in een kanaal, ongeveer 50 meter van de plek waar hij is vermoord in Nickerie. Dit gebeurde op 23 maart dit jaar. Het slachtoffer was voorover gebogen, toen hij met een houwer werd gekapt in zijn nek. De tiener moet op slag dood zijn gegaan.

Santoesha R., Bakas en het slachtoffer waren gaan vissen op een perceel in South Drain. De volgende middag om 13.00 uur bracht de moeder van Santoesha R. haar naar het politiebureau. Het meisje heeft aangegeven dat zij op het kantoor van Bakas werd vastgehouden. Zij heeft de volgende dag telefonisch contact met haar moeder gemaakt, die haar is gaan halen van de plek waar ze was. Het meisje is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Zij heeft verklaard dat Bakas, Prewish om het leven heeft gebracht met een houwer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May