Abena blij met ministerspost
09 Jul 2010, 06:30
foto


Paul Abena, voorzitter van Seeka, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat zijn partij heel blij is als ze straks ook een ministerie mag beheren.”Als je hoort dat je iets toebedeeld krijgt, brengt dat vreugde met zich mee”, aldus Abena. Toch wenst hij geen voorkeur uit te spreken over een departement, dat Seeka het liefst zou willen beheren.

Binnen A-Combinatie (AC) moet nog over de invulling van de ministeries worden gesproken. Abena zegt dat er wel gekeken zal worden naar de functionaliteit van het ministerie dat zijn partij toegewezen krijgt. De Seeka-voorzitter wilde niet kwijt of hij de ministerskandidaat is. Eerder is in de publiciteit gekomen dat Abena de kandidaat-minister zou zijn voor Jeugd- en Sportzaken.

“De partij zal een voordracht doen“, zegt Abena. In de huidige regering heeft Seeka geen ministerie in beheer. Wel heeft zij invulling mogen geven aan raden van commissarissen bij parastatale bedrijven. Abena is namens AC lid van de Staatsraad. Het was steeds de wens van Seeka om invulling te geven aan een ministerie. Ronnie Brunswijk, voorzitter van AC, zei op een vraag van Starnieuws dat Seeka zeker invulling mag geven aan een ministerspost.

In de overeenkomst die Brunswijk namens de AC tekende met de Mega Combinatie, is opgenomen dat AC het vice-presidentschap en zes ministeries mag invullen. Eerder had AC deze wens op tafel gelegd, maar toen kwam het niet tot een vergelijk. Toch zorgde dit akkoord voor commotie binnen de BEP, die nog niet met haar structuren had vergaderd, terwijl Brunswijk al overgegaan was tot de ondertekening.

(Sharon Crawford)
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November