Borger Breeveld heeft Samson van de zender gehaald
01 Jul 2013, 16:00
foto
Studio FM Gold 92.7 FM. (Foto: FM Gold)


Borger Breeveld, vergunninghouder van 92.7 FM Gold, zegt aan Starnieuws dat hij Guillermo Samson heeft meegedeeld dat hij zijn praatprogramma niet meer mag voortzetten. Breeveld merkt op dat hij de verantwoordelijkheid niet kan dragen voor de wijze waarop Samson het programma verzorgt. "Mensen worden op zeer denigrerende wijze besproken en beledigd. Ik wil opvoedend bezig zijn op mijn radiostation", legt Breeveld uit.

Breeveld zegt benaderd te zijn door Roberto Ernst om de zender in de lucht te brengen. Na veel technische problemen is het gelukt om op de juiste frequentie uit te zenden. "Maar de koers die is aangeslagen, kan mijn goedkeuring niet dragen. Ik heb met Samson gesproken, maar het heeft niet geholpen. Ik heb hem toen gezegd dat hij niet meer op de radio mag", stelt Breeveld.

"Ik heb Samson nooit gezegd dat een syndicaat tegen hem bezig is en hem een kopje kleiner zal maken", stelt Breeveld. Samson heeft president Desi Bouterse gebeld en hem meegedeeld dat volgens Breeveld zijn leven in gevaar is. Breeveld legt uit dat hij Samson heeft gezegd dat de wijze waarop hij bezig is, iemand vroeg of laat tegen hem zal optreden. Breeveld vindt dat zaken zwaar overdreven teruggegeven zijn. Hij ontkent ook dat de regering iets te maken heeft met deze stap. "Ik ben verantwoordelijk voor de vergunning en ik vind het niet goed. Het heeft niks met de regering te maken, want er is geen enkel verbod door de Staat opgelegd", zegt Breeveld.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September